torsdag 19 augusti 2010

Ivf bara för RIKA eller för alla???

Tvillingbesked igen...

Denna gång är det självaste Kronprinsessan Mary av Danmark som är gravid, och väntar tvillingar i januari 2011. Härligt :-)

Det spekuleras i om prinsessan fått IVF-hjälp eller ej...

Hur som helst så har dom väl råd med obegränsad hjälp om det skulle behövas. Det gör mig rätt ledsen att vi andra "fattiglappar" inte kan köpa oss hur många IVF-chanser som helst... Att våra sista chanser att få barn hänger på hur många chanser vårt landsting ger oss...

Att få hjälp med IVF borde vara en rättighet utan övre tak av antal försök. Ok, kanske en gräns på fria försök om man redan HAR 2 barn, dvs syskonbehandlingar för fler syskon får man bekosta själv, som nu. Men visst borde vi alla kunna få hjälp att få 2 barn!

Men många många av oss behöver kanske M Å N G A fler försök innan vi ens blir gravida, och ännu fler försök innan det blir en bäbisleverans...

Att det då tar stopp vid ett, två eller tre gratisförsök är helt galet...

Jag är inne i värsta NEGGO-tankarna. "Klart det inte kommer attt fungera för oss..." osv... Så jag känner att ekonomin kommer att sätta käppar i hjulen för oss om vi misslyckas med våra fria försök. Den känslan är riktigt, riktigt jobbig.

TUNGT!

Kram Ninna


.

7 kommentarer:

  1. Hej tjejen! Ska bli så kul att träffas i helgen!! Kram!

    SvaraRadera
  2. Förstår din känsla. Jag var helt rabiat galen när vi misslyckade med vårt sista 3:e IVF försök innan skruttan blev till...förstod inte hur vi skulle fixa det ekonomiska. Men det löste sig..Eftersom vi inte kan få hjälp via Landstinget att "få ett syskon" har vi tagit lån för att bekosta privata IVF behandlingar.

    Ses om två dagar -jätteroligt ska det bli och jättepirrigt i magtrakten någonstans:)

    kramis Lila

    SvaraRadera
  3. Klart att det kommer att funka för er! Och klart att alla borde ha rätt till gratis hjälp om det *inte* skulle funka.

    SvaraRadera
  4. Har man ett sånt mål, så klarar man av att spara ihop pengar till det också, tror jag! Jag skulle gärna dra ner på allt möjligt, för att få pengar till fler ivf-försök. Har man bara viljan så!
    Lycka till med ÄP i veckan!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Jättetråkigt att det har blivit så fel men ja håller tummarna att det ska gå vägen trots allt...

    Sänder en massa bamsekramar till dig...

    ja tänker o lider verkligen med dig samtidigt som ja hoppas att ni ska lyckas...

    Kram

    SvaraRadera
  6. www.wabbiefoundation.org:)

    /Lars Dekenno

    SvaraRadera