tisdag 26 oktober 2010

Äggplock idag

Oj så dåsig man kan bli av ett "litet Äggplock"...

Jag har sovit, slumrat och sovit igen i omgångar och vaknade nyss på soffan här hemma...

TACK FÖR ERA HÄLSNINGAR, svar kommer så snart jag hinner :-)

Ja, vi tar väl dagen i stort.

Sent Äggplock. kl 12.30 var det vår tur. Dom gav mig sedvanliga droger och kanylen. I armvecket denna gång, istället för handen, men det gjorde riktigt ont iallafall. Jag blödde mycket när kanylen satts, precis som senast. Blodade ner lakandet i sängen...

Snygga kläderna på :-) Strumporna är faktiskt sköna!!!

Jahapp vår tur. Fick 9 ägg idag sa läkaren. Ok, inte många det inte, men till skillnad från förra gången då vi fick NOLL, så var det ju bättre.

(Tjejen i sängen bredvid fick ut 30 ägg idag... Personalen var oroad över den stora mängden ägg och sa att hon fått för mycket mediciner...)

Efter plocket fick jag värmedyna på magen och skulle vila, men fick så jä**a ont att jag inte kunde blunda... Fick mer droger....och efter en stund gav dom morfinspruta. Ujjjj vad det började snurra....

Tvingade i mig den obligatoriska maten (yoggi) och tillslut tänkte jag att nu måste jag åka hem och sova, så jag började ta av mig de snygga sjukhuskläderna.

 MEN VA FAAN???? Ett stort brännsår på magen där värmedynan legat!!! Såret var större än makens handflata och vattenfyllda blåsor över hela ytan. Inte undra på att jag hade så jä**a ont!!! Det visade sig inte alls vara ingreppet som gjorde ont utan VÄRMEDYNAN som brännskadade mig!!!

Så jag blev omplåstrad av den pinsamt berörda och oroliga personalen som inte alls kunde förstå att jag fått brännsår av värmedynan... NÄHÄ, men nu fick jag ett stort jä**la brännsår på magen, TACK!

Har legat resten av eftermiddagen och kvällen och halvslumrat i soffan. Ville bara meddela dagen resultat: 9 ägg och brännsår! Min vanliga tur...

God natt!

Kram Ninna

UPPDATERING:

Till Dig ANONYM som undrar om jag inte läser andra bloggar....Jo det gör jag, men jag har fått så olika svar av de läkare jag träffat. Det var därför jag uppfattade 9 ägg som lite ägg. Nu har jag fått många fina svar från bloggtjejerna som skriver att det är bra med 7-10 ägg. Bra, tack, då vet jag!

9 kommentarer:

  1. Men hur inkompetenta är de på den där IVF-kliniken egentligen???? Först medicinfelet och nu ett brännsår på magen. Det är ju helt sanslöst... Över huvud taget verkar värmedynor vara fullkomligt livsfarliga - jag fick en som "smärtlindring" vid min förlossning (jag fick min lilla efterlängtade skatt för 11 månader sedan), men det slutade med att jag kastade av mig den så fort värken kom, eftersom det gjorde mer ont med än utan dyna.
    Styrkekramar och håller tummarna hårt för er nu! /Josefine

    SvaraRadera
  2. Grattis till 9 ägg!
    Jobbigt med brännsår på magen. Hoppas det snart blir bättre.

    SvaraRadera
  3. Kul med äggen, men kollar de inte hur varm en värmedyna är innan de ger den till en patient? Låter som de var stressade. Lycka till nu!

    SvaraRadera
  4. Otroligt vilken otur du har vid äggplock! Du får trösta dig med att du fick ut ett bra antal. Jag är ingen läkare, men jag har hört att det inte är bra att få ut för många heller. Lagom är bäst :-)

    SvaraRadera
  5. för de flesta är 9 ägg väldigt bra. läser du inte andra bloggar?!

    SvaraRadera
  6. ÅÅåå 9 ägg..kanske inte jättemånga (kan inget om detta) men det är ju som sagt bättre än sist...

    Hur många ägg vill man i snitt ha?? finns det nåt som säger att man helst vill ha si eller så många??

    Ja ja fortsätter att hålla mina tummar o tår att denna gången ska det lyckas....

    Aj då...ja som sag..hur kan man bli brändskadad av en värmekudde??? det måste ha varit fel på den...men ja hoppas att det läker o att det inte lämnar nåt spår efter sig...

    O Livia tackar så mycket för hälsningarna..=0)

    Ja tiden går fort...alldeles för fort...

    Hur är det nu med din pappa??? är han kvar på sjukhuset eller har han fått komma hem igen???

    Hemskt när de inte hittar nåt fel o ändå så är han inte frisk...hoppas han kryar på sig snart..

    Skickar över en massa styrke kramar o du ska veta att ja tänker ofta på dig..din pappa..din familj över lag

    SvaraRadera
  7. 9 ägg är ju jättebra! Grattis! Vår läkare har hela tiden sagt att 7-10 ägg är optimalt. Så jag tycker helt klart att ni ska vara nöjda med 9. :-)
    Knasigt att du fick brännsår av värmedynan. Den borde ju inte kunna bli så varm så man bränner sig...? Låter som fel på dynan...
    Håller tummarna för att de snart hittar felet på din pappa och kan åtgärda det.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Jag tycker att nio ägg är ett skitbra resultat!!! Åh va härligt att det blev bättre den här gången:o))

    Jag fick ut fyra och ett av dem blev Elvin!

    Jobbigt med din brännskada, du var ju lite drogad att du så klart inte märkte det.

    Nu hoppas vi på ett lyckat ET också.

    Elvin hälsar och tackar för gratulationen:o))

    KRAMAR!!

    SvaraRadera
  9. 9 ägg är ju jättebra ju! Vi fick ut 10 och det var tydligen bra att få omkring 8-12 stycken för det är oftast bättre kvalité på dem då.

    Håller tummarna att det är party i värmeskåpet nu.

    Apropå värme tycker jag det är helsjukt att de lyckats bränna dig med :-( Hoppas blåsorna ger med sig fort för dig, aj aj!

    SvaraRadera