måndag 14 januari 2013

Gifter i barnmat???

I helgen hade vi våra bästisar S & M här på julgransplundring.

Vi berättade om Pärlan. Dom nästan dog av glädje :-) !!! Det var en så enormt skön reaktion, sådan lycka och glädje för vår skull (dom känner till makens sjukdomsbakgrund och våra 15 år av ofrivilligt längtan)

Genast började dom erbjuda oss sin barnvagn, babysaker, kläder, cykelbarnstolar mm mm.

Hela dagen blev helt underbar :-) TACK fina vännerna :-)

Så kom vi in på ämnet barnmat. Alla gifter som plötsligt uppmärksamman, som finns i barnmat och gröt.

Testerna finns här. Läs gärna och bilda dig din egen uppfattning!

Känns ju verkligen supertrist att märkvärdiga och noggranna Sverige tillåter detta! VARFÖR??? Enormt märkligt!

Jag vill försöka göra min egen barnmat. Mamma har gett mig massor av tomma glasburkar i barnmatsstorlek och dessutom fick jag en KitchenAid matberedare i julklapp av henne :-)

Efter denna artikel blev jag ännu mer övertygad!

Kram Ninna


2 kommentarer:

  1. Tyvärr kommer du inte undan ens genom att göra egen barnmat. Inga livsmedel är fria från gifter, och faktiskt är barnmatens ingredienser de mest kontrollerade. Tungmetallerna finns i marken o tas upp av växterna. Särskilt om gödslingen är obalanserad, så inte heller genom att köpa ekologiskt skyddar du dig. Sorgligt men sant. Kram

    SvaraRadera
  2. Sååååå mycket bättre att göra sin egen mat med riktiga råvaror! Helt rätt tänkt , de som säger ngt annat är lata människor som inte tagit sig tid att läsa om näringslära och hur kroppen fungera!
    Så stå på dig! För seriöst? Pulvermat? (Välling gröt) kan väl ingen människa gå på att det skulle vara nyttigt? Tillverkarna vill bara tjäna pengar när de påstår att all näring som barnet behöver finns i deras mat...SUCK! Bra mat ger glada och harmoniska barn! You go Girl! ;)

    SvaraRadera