tisdag 23 oktober 2012

Angel sound???

HUR många av er (Nojjiga, som jag) har skaffat en doppler (Angel Sound) så ni kan lyssna på bäbisens hjärtslag.???

Jag känner ju inte av graviditeten alls, (Förutom tröttttttt och lite illamående ibland) så jag är supernyfiken på en angelsound. Kanske skulle det kunna lugna mig en smula, om jag skulle kunna lyssna på Pärlans hjärta vid behov.

Tänker ni skaffa? Har ni skaffat? Är jag fånig som funderar på inköp?

Kram Ninna

15 kommentarer:

  1. Min underbara barnmorska avrådde mig att köpa en. Inte alltid är lätt att hitta hjärtljudet, det beror mycket på hur barnet ligger och om du inte hittar ljudet blir du ännu mer orolig bara. Det som jag upplevde under min graviditet var att även barnmorskan hade svårt ibland att hitta hjärtljudet framför allt i början trots att hon är en mycket duktig bm, så jag är glad att till slut skaffade jag inte en, men alla är olika, gör som känns bäst för dig.

    SvaraRadera
  2. jag köpte en och det var helt fantastiskt. Tror inte att det kan skada på något sätt vid måttlig användning och det gör att man mår tusen gånger bättre själv. Hitta hjärtat i v.11 första gången och vi hittade det alltid när vi letade. Men vi fick leta betydligt längre ner än jag först hade tänkt.

    SvaraRadera
  3. Du är inte fånig alls! Vi har en hemma och den har lugnat mig många gånger! Dessutom är det väldigt mysigt att lyssna tillsammans. Kom däremot ihåg att man inte ska lyssna innan v 13 och att det kan vara svårt att höra innan v15.
    Många kramar

    SvaraRadera
  4. Jag hade en sån under min graviditet, så himla skönt att ha när man blir orolig. Använde den ända fram till förlossningen.

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Ville skaffa sådana men gjorde aldrig för vad jag läst så är det ju en störande för fostret och lyssna då och då och som lekman är det ju inte garanterat att man ens hittar hjärtljudet och blir mer orolig.
    Så nej skulle inte skaffa mig en sådana

    SvaraRadera
  6. Var försiktig med det. Har inte köpt en, hade tänkt men sen fick jag höra att det kan vara svårt att hitta hjärtljuden o då blir man bara mer orolig fast man inte behöver. Kram

    SvaraRadera
  7. Jag funderar på det till nästa graviditet. Men det är inte säkert att man hittar det så det kan skapa större oro. Sen tar det ett tag innan de är så starka så att man kan höra. Är lite kluven.
    Gör det som känns rätt. :)
    Kram
    /Libra

    SvaraRadera
  8. Har aldrig hört om såna, men nu blir jag ju lite nyfiken. Google next!

    SvaraRadera
  9. Jag var också supernojjig med mitt första barn, men nej, någon Angel sound införskaffade jag inte. Det kan vara svårt att hitta bebisens hjärtljud - t.o.m. barnmorskorna kan ha problem med det (den bebis jag har i magen nu kunde min barnmorska inte hitta förrän i vecka 28 ungefär...). Och jag trodde att jag bara skulle bli ÄNNU nojjigare om jag hade en egen doppler. Samma sak gällde ultraljuden - jag var lugn när jag gick därifrån, sedan var oron för att förlora bebisen igång dagen därpå. Det enda som hjälpte var att försöka trycka bort de oroliga tankarna så gott det nu gick, och försöka förlita sig på att allt skulle gå bra. Träffade barnmorskan lite oftare än "normalt" och fick även tid hos en mvc-pyskolog. Med lillpysen har jag varit betydligt lugnare - hela tiden - kanske med erfarenheten i bagaget om att kroppen klarade av en graviditet, så varför inte även denna gång.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Nej, det skulle jag inte skaffa. Man vet idag inte hur pass mycket strålningen faktiskt påverkar fostret/barnet negativt. Tanken slog mig kan jag lova men jag ville inte riskera något när jag väl lyckades bli gravid så för mig var det ett lätt val.

    Men du ska såklart göra som du vill. Men så här resonerade jag.

    KRAM!

    SvaraRadera
  11. Jag köpte en i min förra graviditet och har använt den i denna också. Har varit rätt lätt att hitta hjärtljuden (har väntat till v15 typ) men tänk på att leta lååångt ner. Typ troskanten (om du inte har jättehöga trosor vill säga ;) ), där "håret" börjar. Jag gillar det och det är en trygghet för mig att veta att jag kan kolla när jag vill.
    Stort grattis till lyckat ul förresten. Jag blödde nån gång i veckan fr v7-12, kom från kanten på moderkakan. Men så rädd man blir varje gång det är blod...

    SvaraRadera
  12. Vi hade ingen sådan. Kan ju vara skönt o lyssna men samtidigt blir man ju mer nojig om man inte lyckas hitta hjärtslagen så vi överlät sådant till mvc istället. Kram!

    SvaraRadera
  13. har hört att det kan va farligt i början...men jag vet inte!
    du är gravid!! trötthet är teckan nog! be om ett u-ljud om någon vecka igen istället!:-)

    SvaraRadera
  14. När vi väntade Alice så köpte jag ett Angel Sound så jag kunde lyssna lite. Innan man känner sparkarna är det ju lite svårt att inse att allt verkligen är bra där inne. Efter två utomkvedes så hade jag på något sätt fått för mig att det inte skulle gå vägen, och då tyckte jag det var skönt att ha den att lyssna med när osäkerheten kom smygandes.
    Då hade vi ändå gjort vul i v.8 på Carlanderska och privat UL på Mamma Mia i v.12
    Du är inte fånig alls!

    Tänk bara på att det ibland kan vara svårt att hitta hjärtljuden beroende på hur bebisen ligger, och det kan ju ibland skapa en del onödig oro. Var så för mig en gång och då var jag helt säker på att det skitit sig efter att ha suttit och letat efter hjärtat i närmare en 20 minuter. Blev helt kallsvettig och fick småpanik, men försökte igen någon timme senare och då hittade jag rätt :-)

    Om jag minns rätt använde jag den några gånger totalt mellan ca v 14 - v.18 Sen kom sparkarna och då la jag den åt sidan

    SvaraRadera
  15. Jag fick en av min kusin, vi kunde inte höra hjärtljuden förrän i vecka 18 tror jag det var. Använde den ibland men mest för mys, är dock faktiskt osäker på om det var hjärtat eller pulsen i navelsträngen jag hörde. Men den lugnade mig ett par gånger. Jag tror det är väldigt personligt hur man hanterar att ha den. Jag skulle nog hellre prata med min barnmorska om min oro och be att få komma oftare för att lyssna på hjärtat. Min barnmorska var fantastisk och jag kunde bara gå förbi om jag var orolig och så lyssnade vi :)
    Önskar dig ett stort lycka till med allt och håller tummar och tår för en liten parvel i vår. Kram

    SvaraRadera